Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Στις επάλξεις του αγώνα οι συνταξιούχοι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό (VIDEO)




Στις επάλξεις του αγώνα κάλεσε όλους τους συνταξιούχους ο Δήμος Κουμπούρης,  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, αμέσως μετά τη συνάντηση  που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ OAEE, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ και ΟΣΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Γενάρη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα των συνταξιουχικών οργανώσεων στην τελευταία πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε τον προηγούμενο μήνα, με τη συμμετοχή χιλιάδων συνταξιούχων από όλη τη χώρα.

Μιλώντας εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων ο Δ. Κουμπούρης, είπε ότι εξέφρασαν τη μεγάλη ανησυχία τους για παραπέρα μειώσεις στις συντάξεις, παρά τα όσα τους είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, έχουμε μεγάλη ανησυχία γιατί οι νόμοι που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και που προβλέπουν μειώσεις των συντάξεων, συνεχίζονται να εφαρμόζονται. Δεν μας πείθουν οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, αφού οι νόμοι είναι ψηφισμένοι και η εφαρμογή τους είναι καθημερινή, ενώ ο «επανυπολογισμός» των συντάξεων θα φέρει νέες μειώσεις. 


Ο Δ. Κουμπούρης, είπε ότι στη συνάντηση έθεσαν στον πρωθυπουργό τα προβλήματά τους, που όπως επεσήμανε, έχουν χειροτερέψει την ζωή τους και τσακίσει τα δικαιώματά τους εξαιτίας των πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν αλλά και από την σημερινή συγκυβέρνηση με την πολιτική και τους νόμους που ψήφισε. Η χειροτέρευση της ζωής, συνέχισε ο Δήμος Κουμπούρης, αφορά στο σύνολο της λαϊκής εργατικής οικογένειας και στα νέα παιδιά που ακολουθούν,  αφορά στις δραστικές περικοπές στην υγεία και την πρόνοια, αφορά στον «κόφτη» που περικόπτει μισθούς, συντάξεις, δαπάνες.
Τέλος, αναφερόμενος στο επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους, υπογράμμισε πως κακώς η κυβέρνηση το ονομάζει «13η σύνταξη». «Εμείς οι συνταξιούχοι δεν πληρώσαμε μια ζωή για να παίρνουμε επιδόματα. Θέλουμε τα δώρα μας κανονικά», τόνισε.

Τέλος, επανέφερε τις ανησυχίες των συνταξιούχων και για τον περίφημο «κόφτη», αφού όπως τόνισε «ακούμε κάθε φορά ότι δεν θα έχουμε άλλες περικοπές και περικοπές έχουμε. Αυτή είναι η εμπειρία μας».

«Κόφτης» και μετά το 2018 


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση συζητά την επέκταση του «κόφτη» και μετά το 2018 στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, όπως πρόσφατα είχαν δηλώσει τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ, αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης δεν πρόκειται να δεχθεί να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για μετά το 2018, παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, για έναν και μόνο χρόνο».

Ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει μπει για τα καλά στη συζήτηση των πρόσθετων μέτρων και για να καθησυχάσει τους συνταξιούχους, μιας και ο δημοσιονομικός κόφτης έχει στο στόχαστρο πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις, υποστήριξε πως «το πιθανότερο είναι ότι, όπως συνέβη και φέτος με την χορήγηση 13ης σύνταξης, θα επιτευχθεί υπερ-πλεόνασμα που θα κατευθυνθεί στους κοινωνικά ασθενέστερους».

Βάφτισε και πάλι την προσωρινή ψευτοπαροχή 13η σύνταξη και παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η φοροεπιδρομή θα συνεχιστεί σε βάρος του λαού για την επίτευξης των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου