Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας ένας 44χρονος συμβασιούχος καθαριότητας στο Δ. Θεσσαλονίκης μετά από ατύχημα, στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Το ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με τον 44χρονο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" και να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εναντικής Θεραπείας.


Το περιστατικό αυτό μάλιστα, συνέβη λίγες μόλις ώρες μετά το θάνατο της 62χρονης υπαλλήλου καθαριότητας στο Δήμο Ζωγράφου, στην Αθήνα
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες κάτω απο΄τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι της καθαριότητας, ενώ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον άτυχο 44χρονο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χθες Κυριακή 3 Ιουλίου έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνέβει σοβαρό εργατικό ατύχημα. Τραυματίστηκε συνάδελφος που εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων, οδηγός τράκτορα του Δήμου Θεσσαλονίκη Π.Α., και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δεν πέρασε μια μέρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο και έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα, που αποδεικνύει τις ελλείψεις προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να έχει ταχεία ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου