Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


Συμμετέχει μαζικά στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 3 Οκτώβρη

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Φωτό αρχείουΦ

Τη συμμετοχή της στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) στις 3 Οκτώβρη, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέσα από το μπλοκ της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, εξαγγέλλει η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών – Περιχώρων. Σημειώνεται ότι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Ένωση αναφέρει τα εξής:

«Με τη μαζική συμμετοχή μας - θα διαμαρτυρηθούμε και θα καταγγείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν όλους τους νόμους και μνημόνια με τα οποία κατακρεουργούνται οι συντάξεις μας.


Με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά και τη μείωση του αφορολογήτου περικόπτονται οι συντάξεις από 18% έως 30%.

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Η επαίσχυντη μείωση κατά 50% των συντάξεων χηρείας μέχρι την κατάργησή τους. Σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και στην πείνα τους συνταξιούχους.

Oι συνταξιούχοι είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε παιδιά που είναι άνεργα. Ζούμε και εμείς την άγρια φορολογία, τον κίνδυνο να χάσουμε τα σπίτια μας από τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κ.ά.

Όλα τα παραπάνω είναι προβλήματα τα οποία καταστρέφουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Αποτελούν όμως το οξυγόνο για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτή είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Όχι μόνο δεν θα σταματήσουν εδώ τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα πάρουν και άλλα.

Με την 3η αξιολόγηση προβλέπονται και άλλα μέτρα όπως η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προς το χειρότερο, ομαδικές απολύσεις -παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας- απελευθέρωση επαγγελμάτων κ.ά.

Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ούτε τα κόμματα που επαγγέλλονται τον ανταγωνισμό και την ελεύθερη αγορά, που βλέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μονόδρομο. Ακόμη δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό τύπου “Δικτύου”, που παίζει το ρόλο του Δούρειου Ίππου και στέλνει τους συνταξιούχους στα μεγαλοδικηγορικά γραφεία.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ό,τι έχουμε κατακτήσει το έχουμε κατακτήσει με πολλούς αγώνες και με πολλές θυσίες - οι αγώνες ανοίγουν δρόμο για το σήμερα και το αύριο.

Με τη συγκέντρωσή μας διεκδικούμε:
  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων.
  • Την αποκατάσταση των συντάξεων. Την 13η και 14η σύνταξη.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιούχων με ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου