Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δυναμικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε Γιάννενα και Χανιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων πήραν την Παρασκευή οι συνταξιούχοι σε Γιάννενα και Χανιά, στο πλαίσιο του δεκαημέρου δράσης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στα Γιάννενα, οι απόμαχοι της δουλειάς από την Ήπειρο συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. (Δείτε εδώ το video).
Μίλησαν επίσης ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ και η Χρυσούλα Λαμπούδη, αναπληρώτρια γραμματέας της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου. Επίσης χαιρέτησαν ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (δείτε εδώ το video) και η Δήμητρα Στεφανοπούλου από την Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Εστιακών Ιωαννίνων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης.(Δείτε εδώ το video).
Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων από Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην Περιφέρεια Ηπείρου. 


Επειδή ο περιφερειάρχης απουσίαζε, οι συνταξιούχοι ζήτησαν να τους δεχθεί η αντιπεριφερειάρχης. Τα Συνταξιουχικά Σωματεία Ηπείρου καταγγέλλουν το γεγονός ότι η αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους επικαλούμενη υπηρεσιακή σύσκεψη.

Σε ψήφισμά τους σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ, μείωση των οικογενειακών επιδομάτων. Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα».

Καλούν όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, τονίζοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας -τους αγώνες μας- τη μαζική δράση και θα ανατρέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές για να ζήσουμε καλύτερα με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».



 




Κέρκυρα

Σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ. Εκεί μίλησαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων, καθώς και ο Γιώργος Κουλούρης, από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία με κατάληξη στην Περιφέρεια. 

Χανιά: Συγκέντρωση συνταξιούχων από όλη την Κρήτη

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. (Δείτε εδώ το video).

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Ραλάκης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ενώ μίλησε και ο Χρήστος Κολοβός οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων από τους νομούς της Κρήτης που συμμετείχαν.

«Θέλουμε μια πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Ραλάκης, τονίζοντας ότι «δίκαιη ανάπτυξη» με τσακισμένες συντάξεις και μισθούς, με τεράστια ανεργία και σμπαραλιασμένα δικαιώματα, δεν γίνεται. Ο ομιλητής κατήγγειλε ως απάνθρωπη την πολιτική της κυβέρνησης που ακολουθεί, ιδιαίτερα σε βάρος των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη λόγω χηρείας, καθώς με τον νόμο Κατρούγκαλου στην κυριολεξία οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Μιλώντας ο Χρήστος Κολοβός, τόνισε ότι «οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί σε βάρος τους».



 

 

 










Στην Καβάλα οι συνταξιούχοι του νομού συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικολάου Μάρτη» της Περιφέρειας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το ΙΚΑ για την άδικη ενέργεια σε βάρος των συνταξιούχων που πήραν το οικογενειακό επίδομα και σήμερα το ΙΚΑ μετά από δώδεκα χρόνια έρχεται να ζητήσει την επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου