Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΛΑΡΙΣΑ Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΕΔΥ από τις συνταξιουχικές οργανώσεις



Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΕΔΥ Λάρισας έκαναν σήμερα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού.
Αντιπροσωπεία των ΔΣ των Συνταξιουχικών Σωματείων συναντήθηκαν με το διευθυντή του ΠΕΔΥ Ευάγγελο Γραντζή,  για να του παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα σημείωσαν ότι η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, «θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.»

Προσθέτουν πως «η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της Περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο "όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει". Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας.»
Τέλος, οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν αυτήν την πολιτική και διεκδικούν:
  • Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημοσίων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων, που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου