Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα για την Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαζική, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας  οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του σημερινού παναττικού - πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου για την Υγεία, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ανάλογες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους στα πλαίσια της ΣΕΑ έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι από τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας γίνεται κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Ανδρέα Ξανθό θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους. Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Μ´ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία».

Οι συνταξιούχοι ξεσηκώνονται ενάντια στη διάλυση της των δομών της Δημόσιας Υγείας, απαιτώντας κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία με δωρεάν καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στους πληγέντες μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους 21 νεκρούς στη Δυτ. Αττική και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. «Δεν θα τους ξεχάσουμε συνεχίζοντας τους αγώνες μας» (δείτε εδώ σχετική δήλωση), σημείωσε. 

Σχολιάζοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης που μοιράζει ψίχουλα ενώ συνεχίζει να ξηλώνει δικαιώματα είπε: «Δεν δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή για να πάρουμε επιδόματα», ενώ ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει για τις συντάξεις τους με τη δουλειά τους. Υπενθύμισε τέλος το πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι συνταξιούχοι για τις 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων. Παρουσίασε τα αιτήματα της κινητοποίησης: Για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης. Για άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Για κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Για τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. Για την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. 
Για τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.

Τη λεηλασία των συνταξιούχων κατήγγειλε στο χαιρετισμό του ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.
«Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος του αγώνα», σημείωσε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και εξήγησε πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δικαιωθούν στην αίθουσα των δικαστηρίων.

«Ο αγώνας πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους συνταξιούχους», σημείωσε ο Γιώργος Πεπόνης, Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και κάλεσε σε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Χαιρετισμό εκ μέρους των συνταξιούχων εμπόρων έκανε η Γεωργία Παπαδάκου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου