Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ






Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες Συνταξιούχοι
Με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ της Ευρ. Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης του λαού και των συνταξιούχων.


-      Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.
-      Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από την φορολογία.
-      Εφαρμόζει τον αυτόματο κόφτη σε ότι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας.
-      Μειώσεις για την υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.
-      Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2017. Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και φοροκλοπής.


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, τα συνδικάτα της εργατικής τάξης όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες, με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και παραστάσεις στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία. Απαιτήσαμε να μην φτάσει στη βουλή αυτό το αντισυνταξιουχικό – αντιλαϊκό τερατούργημα.

Οι περικοπές στις συντάξεις...



Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί η «Αυγή» για το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος των συνταξιούχων και τη λεηλασία των συντάξεων. Σε άρθρο της και με αλχημείες του τύπου «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι...», ισχυρίζεται ότι οι μεγάλες μειώσεις έγιναν από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε μόλις το 5% των περικοπών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χαντάκωσαν τις συντάξεις. Οι απώλειες των συνταξιούχων από τις παρεμβάσεις τους ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε εξίσου αποτελεσματικός συνεχιστής της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού.