Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Αγωνιστικό δεκαήμερο σε όλη τη χώρα για την Υγεία
 
Παναττικό συλλαλητήριο στις 23 Νοέμβρη


Δεκαήμερο κινητοποιήσεων για την Υγεία διοργανώνουν σε όλη τη χώρα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
  και καλούν τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη ζωή. Για τις 23 Νοέμβρη ορίστηκε παναττικό συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας).

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) οργάνωσε στην Αθήνα σύσκεψη με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων συνταξιούχων. Αντίστοιχα, την προηγούμενη βδομάδα οργανώθηκαν περιφερειακές συσκέψεις σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Ηπειρο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Κομισιόν για συντάξεις, Δημόσιο, συλλογικές συμβάσεις




Περικοπές τουλάχιστον 3,1 δισ. ευρώ το 2019 -2021 σε βάρος των συνταξιούχων

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται ξεκάθαρα στην χθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα,  η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τον περασμένο Μάιο πρώτα από όλα την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για την τετραετία 2019-2022.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση αυτή θα στοιχίσει τουλάχιστον 3,1 δισ. ευρώ στις τσέπες των σημερινών συνταξιούχων (δηλαδή περισσότερες από δύο φορές το φετινό εφάπαξ "κοινωνικό μέρισμα"…).