Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Πρώτη δύναμη η «Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων»




Τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας χαιρετίζει η «Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων», η οποία αναδείχτηκε και πρώτη δύναμη. Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 520 άτομα, ενώ πριν τρία χρόνια είχαν ψηφίσει 215. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 507.
  • Η «Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων» (που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 491 ψήφους, ποσοστό 96,65%, και τις 9 έδρες του ΔΣ και τις 3 της ΕΕ.
  • Η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Συνταξιούχων» έλαβε 16 ψήφους, ποσοστό 3,35% και καμία έδρα.
Αντίστοιχα, για τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και στο Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας, σε σύνολο 520 ψηφισάντων, βρέθηκαν 519 έγκυρα.
  • Η «Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων» έλαβε 503 ψήφους, ποσοστό 96,91%, εξέλεξε 6 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και 10 στο ΕΚΝΛ.
  • Η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Συνταξιούχων» έλαβε 16 ψήφους, 3,08% και δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο.
Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων» σημειώνει για τη μεγάλη συμμετοχή ότι «αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι, κατανοούν την ανάγκη να δυναμώσει το σωματείο τους και οι αγώνες τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει με πιο βάρβαρο τρόπο να τσακίζει συντάξεις, μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια Υγεία, που επιβάλει άγρια φοροληστεία και γεννά ακόμα περισσότερη ανεργία και φτώχεια. Απορρίπτουν τη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησής τους, ότι τελειώνουν δήθεν τα βάσανα των συνταξιούχων και γενικότερα του εργαζόμενου λαού, με την περίφημη καπιταλιστική ανάκαμψη».

Χαιρετίζει επίσης τους συνταξιούχους που την εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά στην ευθύνη διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας και τονίζει ότι «Η σχεδόν καθολική στήριξη της “Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων”, αποτελεί επιβράβευση της συνεπούς αγωνιστικής δράσης της, όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχε την ευθύνη διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας. 

Παράλληλα, αποτελεί ισχυρότερη εντολή να δυναμώσει αυτή η αγωνιστική πορεία τα επόμενα χρόνια, συμπορευόμενη με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα που συγκροτούν το ΠΑΜΕ, για το αντιπάλεμα των αντιλαϊκών πολιτικών της σημερινής και κάθε άλλης αστικής κυβέρνησης.

Η υπερψήφιση της “Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων” απέδειξε στους ελάχιστους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιστρατεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεγελάσουν τους συνταξιούχους με το προσωπείο του "ανεξάρτητου", ότι αυτοί που συνομιλούν με τον εαυτό τους (όπως μας κατηγόρησαν στην προεκλογική τους ανακοίνωση), δεν είναι οι ταξικοί συνδικαλιστές που βρίσκονται μόνιμα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά οι ίδιοι που είναι μονίμως απόντες από το σωματείο και τους αγώνες του, μάλιστα οι περισσότεροι απ’ αυτούς γράφτηκαν τώρα στις εκλογές, μόνο και μόνο γι’ αυτό.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικά την προσπάθεια για την ενδυνάμωση του σωματείου και των αγώνων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου