Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Σύσκεψη των συνταξιούχων για την οργάνωση της πάλης (ΦΩΤΟ)




Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Λάρισας και Ν. Μαγνησίας με θέμα την προετοιμασία κινητοποιήσεων εξαιτίας των μέτρων που πρόκειται να εφαρμοστούν σε βάρος των συνταξιούχων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Μάκης Γκούβας, β΄αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι: «Στο πλαίσιο των συσκέψεων για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική λαίλαπα με στόχο των αγώνων μας στη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την επαναφορά, των κλεμμένων πλέον αποδοχών, την επαναφορά των κλεμμένων από τα ταμία, την δωρεάν υγεία, για τη ζωή των παιδιών μας και τη δικιά μας τη ζωή. Ο αγώνας είναι αυτό που θα φέρει αποτέλεσμα, είναι το μέσο που θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Ραλλάκης, γγ Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:


«Για δεύτερη φορά σε δύο μέρες, σε δύο πόλεις της Θεσσαλίας σε Λάρισα και Βόλο και όπως έγινε χθες σε Τρίκαλα με συμμετοχή από την Καρδίτσα, προκειμένου να κουβεντιάσουμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα των συνταξιούχων και μέσα από την Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να προτείνουμε αγώνες για να λύσουμε τα προβλήματα των συνταξιούχων. Οι επικαιρότητα αυτή τη περίοδο μας απασχολεί ιδιαίτερα, και όταν λέμε επικαιρότητα δεν ξεχνάμε τα προηγούμενα που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι με τη λεηλασία των συντάξεων κ.λπ., με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, όλα αυτά τα ζητήματα που παλεύουν τόσα χρόνια. Αλλά η σημερινή επικαιρότητα είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση σκέφτεται να βάλει σε εφαρμογή την περικοπή από την προσωπική διαφορά. Σκέφτεται ότι πρέπει να βάλει σε εφαρμογή για το επόμενο διάστημα την μειώσει του αφορολόγητου. Σκέφτεται και σχεδιάζει να καταργήσει εντελώς το ΕΚΑΣ. Αυτά για μας είναι μια μεγάλη πρόκληση εις βάρος των συνταξιούχων που η κυβέρνηση αν τα εφαρμόσει αυτά και μέσα από τους αγώνες των συνταξιούχων δηλώνουμε ότι πρέπει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένη. Το λέμε καθαρά, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή που να πάρει τέτοια μέτρα και να ρίχνει τους συνταξιούχους στο Καιάδα και τις οικογένειές τους. Αυτά δεν μπορούμε όχι βέβαια, γιατί σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε δεχτεί τέτοιες περικοπές, αλλά θα παλέψουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Αυτό το νόημα έχει και η σημερινή μας συνάντηση, προκειμένου να οργανώσουμε τοπικές, περιφερειακές, πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων προκειμένου να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές, και αυτό θα κάνουμε όπως κάνουμε πάντα». 

Επίσης, σε δήλωσή του ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Λάρισας ανέφερε «Τα προβλήματα είναι μεγάλα, η επίθεση θα είναι διαρκής, όπως ακούγεται θα έχουμε πάλι περικοπές γύρω στα 7 δισ., 800 εκατ. από τους συνταξιούχους. Αυτοί είναι αχόρταγοι και πέσαν επάνω στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους αργότες και στη νεολαία μας. Εμείς έχουμε υποχρέωση και στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Θα μας βρίσκουν κάθε στιγμή μπροστά τους».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου