Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μαζικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε Χαλκίδα και Πύργο (ΦΩΤΟ)



Από τη μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Χαλκίδα

Από τη μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Χαλκίδα

Μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 17 Μάη σε Χαλκίδα και Πύργο, στο πλαίσιο του αγωνιστικού καλέσματος που έχουν απευθύνει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων συνεχίζονται:
  • Τρίτη 22 Μάη στην Καβάλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.
  • Παρασκευή 25 Μάη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Υγείας.
  • Στις 19 Ιούνη, νέα κινητοποίηση στη Βουλή.

Στην Χαλκίδα

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 17 Μάη οι συνταξιούχοι των σωματείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μανώλης Ραλάκης, γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Διονύσης Σβορώνος, γγ της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι έρχεται σφαγιασμός των συντάξεων, ενώ κάλεσαν τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Τσακός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας, ενώ χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών συνταξιουχικών σωματείων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ Θήβας και Εύβοιας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και άλλων συνταξιουχικών σωματείων, καθώς και εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής, όπως η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Τεχνιτών - Οικοδόμων Χαλκίδας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Μέταλλο Ν. Εύβοιας.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ακόμη, ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, καλώντας τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην απεργία στις 30 Μάη.

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ και στη συνέχεια του ΕΦΚΑ, όπου επέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.



Στον Πύργο

Από τον Πύργο

Από τον Πύργο

Μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 17 Μάη συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης επέδωσαν το ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον εκπρόσωπο του ΙΚΑ, ενώ διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Πάνος Γιάνναρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, ο Πέτρος Καπαρέλης πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και ο Κωνσταντίνος Γεροπαναγιώτης μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Παναγιώτη Σοφό, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι τόνισαν στις ομιλίες τους ότι δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση.

Απαιτούν:

- Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

- Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

- Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

- Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

- Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.



902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου