Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η Διοίκηση του σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τα νέα βάρβαρα μέτρα που μας φορτώνει η κυβέρνηση και για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των συνταξιούχων.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com                                             

ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι συνταξιούχοι
Τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση ψήφισε στην βουλή τους νόμους για το ασφαλιστικό – φορολογικό και για τους νέους έμμεσους φόρους.
Με τους νόμους αυτούς καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, καταργείται το ΕΚΑΣ, κατακρεουργούνται οι κύριες και οι επικουρικές μας συντάξεις και ότι απομένει από αυτές φορολογείται άγρια με νέους άμεσους και έμμεσους φόρους.
Για το λόγω αυτό,
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ι.Κ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό – Φορολογικό.
Η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Η Διοίκηση του σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τα νέα βάρβαρα μέτρα που μας φορτώνει η κυβέρνηση και για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των συνταξιούχων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ

ΙΟΥΝΗΣ 2016
                  
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ  ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Πλ. Εθνικής Αντίστασης, Δημαρχείο Αθήνας ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ  ΩΡΑ 10π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η κατάσταση στην υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της Εργατικής-λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία.  
Η επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε. – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα, και στα ζητήματα της υγείας.
 Η «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» (ΠΦΥ) οδηγεί στην :
1.   Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής υγείας και περίθαλψης.
2.   Μεταφορά των βαρών της «μεταρρύθμισης» του «Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας» (ΠΕΔΥ) στους ασφαλισμένους και στα ταμεία τους, αφού δεν προβλέπεται καμία επί πλέον κρατική χρηματοδότηση από όση υπάρχει σήμερα.
3.   Αντί για ενίσχυση των υποδομών του δημόσιου συστήματος, σ’ αυτό απλά θα προστεθούν οι ιδιώτες των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών επιχειρήσεων», των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Ιατρείων. Αντί για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, θα έχουμε τους κάθε είδους «εθελοντές», που βέβαια θα πληρώνονται κανονικά για τις «υπηρεσίες τους».
4.   Θα «προτρέπονται» οι ασθενείς να μην καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά να πηγαίνουν σε ΚΥ και Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ώστε να μειωθούν οι δαπάνες των νοσοκομείων για γιατρούς και άλλες ανάγκες, και η εξοικονόμηση αυτή θα χρηματοδοτεί την ΠΦΥ.
5.   Θα καταργηθούν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, ώστε οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις για ιατρικές ειδικότητες που θα βγουν εκτός συμβάσεων.
6.   Μέρος της ΠΦΥ θα μεταφερθεί στην ευθύνη των Δήμων, οι οποίοι θα την προσφέρουν έναντι συνεισφοράς των ασφαλισμένων μέσω των δημοτικών τελών.
7.   Ήδη πληρώνουμε ακριβά την φαρμακευτική αγωγή μας και δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον στο ζήτημα αυτό, ενώ η αύξηση των εισφορών  μας χρέωσε ένα επίσης μεγάλο μέρος των δαπανών για την υγεία – περίθαλψη.
8.   Τέλος, από δω και πέρα θα υπάρχει η απειλή του αυτόματου «κόφτη» που, μετά από ένα μεταβατικό στάδιο θα περιλαμβάνει και τις κρατικές δαπάνες για την υγεία.
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των  κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι μια ακόμη απάτη.
Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ελάχιστες παροχές για όλους, επιπέδου πτωχοκομείου  και επιπλέον καθολικές πληρωμές από τον λαό. Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.
Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να βγούμε όλοι στους δρόμους. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. Να υπερασπιστούμε την υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη. Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν στημένες λεμονόκουπες, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος. Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι στις περικοπές. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που έχουν κλείσει με 24ωρη λειτουργία. Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ στις 8 Ιούνη στις 10 πμ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, Δημαρχείο Αθήνας.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.