Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Από σήμερα η καταβολή των πετσοκομμένων συντάξεων


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου 
 
Τις πετσοκομμένες ως 25% συντάξεις τους θα λάβουν σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, την Πέμπτη του ΝΑΤ και την Παρασκευή του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Οι επικουρικές συντάξεις δεν περιλαμβάνονται στα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων αυτή την εβδομάδα, καθώς θα καταβληθούν ξεχωριστά την ερχόμενη Δευτέρα. 

Εφεξής οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκινά η περικοπή του ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ έως 850 ευρώ το μήνα. Οι μειώσεις των εισοδημάτων των δικαιούχων κυμαίνονται από 20 έως 25%.

 Οι περικοπές τίθενται σε εφαρμογή απο την 1η Ιούνη, ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων οι περικοπές θα εφαρμοστούν από τις συντάξεις Ιούλη, ενώ έως το τέλος του έτους θα πρέπει να επιστραφούν τα αναδρομικά ποσά που ήδη χορηγήθηκαν.

Το αποτέλεσμα των πετσοκομμένων συντάξεων είναι τραγικό για χιλιάδες συνταξιούχους. Οι ήδη πενιχρές συντάξεις δεν έφταναν για να περάσουν το μήνα, για τα φάρμακα, για τις υποχρεώσεις τους... Πόσο μάλλον τώρα που με τις νέες μειώσεις τίθεται πλέον ακόμα και θέμα επιβίωσης για χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς...