Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907

 Αθήνα 3/10/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών  Οργανώσεων καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους, που διαδήλωναν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στον πρωθυπουργό, για όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί σε όλα τους τα δικαιώματα.

Την ευθύνη για την βάρβαρη επίθεση την φέρνει ακέραια η κυβέρνηση και προσωπικά ο  Πρωθυπουργός.  

Οι Συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδηση τους ότι τους έχει περικοπεί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με σημαία τα αιτήματα μας, με συγκεντρώσεις σε όλη τη Χώρα την σκυτάλη παίρνει η Πελοπόννησο στη Πάτρα 5/10, στη Κρήτη στο Ηράκλειο 5/10, στην Ήπειρο στην Άρτα 6/10, στη Θεσσαλία στη Λάρισα 7/10, στη Στερεά Ελλάδα στη Λαμία 7/10, στη Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη 12/10, στη Θράκη στην Κομοτηνή 13/10.

Συμμετέχουμε στους αγώνες του εργατικού κινήματος μαζί με τα παιδιά μας για τα νέα αντεργατικά μέτρα που τους ετοιμάζουν, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, απολύσεις, ελαστικά ωράρια κ.α.

Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στα Σωματεία τους και να καταγγείλουν την βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος τους, μαζικοποιώντας πιο αποφασιστικά τις συγκεντρώσεις.  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις 





Με γκλομπς και χημικά «απάντησε» στους συνταξιούχους η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)


 
 
Με γκλομπς και χημικά της αστυνομίας, «υποδέχθηκε» η κυβέρνηση τη μεγάλη παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων. Όταν η πορεία των συνταξιούχων έφτασε στη συμβολή της λεωφόρου Β. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού, οι εκπρόσωποι της απόμαχων της δουλειάς ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κλούβες της αστυνομίας και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο η «απάντηση» της αστυνομίας σε αυτό το αίτημα, ήταν να ρίξει χημικά και να χρησιμοποιήσει τα γκλομπ για να διαλύσει τη συγκέντρωση.
Οι συνταξιούχοι όμως, παρέμειναν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ματ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση κατά των συνταξιούχων.
Στο δρόμο της πάλης μαζί με τους συνταξιούχους και τον εργαζόμενο λαό κάλεσε ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την Κοινωνική Ασφάλιση. Καταδίκασε την καταστολή σε βάρος των συνταξιούχων και εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα να γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία από τον πρωθυπουργό.