Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ψέματα αράδα και στο βάθος νέες περικοπές...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 
Ψέματα αράδα και στο βάθος νέες περικοπές... 
 
Οι επιστολές Κατρούγκαλου, οι αλχημείες και ο ανταγωνισμός με τους προηγούμενους για το ποιος είναι λιγότερο «ψαλιδοχέρης»
Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Motion Team
Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Τρίβουν τα μάτια τους οι συνταξιούχοι που αυτές τις μέρες λαμβάνουν την επιστολή του υπουργού Εργασίας, με την οποία τους πληροφορεί ...«υπεύθυνα» - όπως γράφει - για το ύψος της σύνταξής τους. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατακρεούργησε 250.000 επικουρικές συντάξεις, τώρα γίνονται αποδέκτες και μιας επιστολής που η λέξη κοροϊδία δεν αρκεί να την περιγράψει.
Εμείς απλώς θα καταγράψουμε τη χειρόγραφη σημείωση ενός συνταξιούχου ναυτεργάτη που επέστρεψε στον αποστολέα της την επιστολή, γράφοντας: «Απαράδεκτη επιστρέφεται. Ανακριβής, αυθαίρετη, ψευδής». Κι όμως, το αυτί του υπουργείου Εργασίας δεν ιδρώνει... Επιμένει στα ψεύδη και στην παραπληροφόρηση και με δημόσιες ανακοινώσεις του, όπως αυτή στις 18/10, συνεχίζει την προπαγάνδα. Μόνο που αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα, το υπουργείο Εργασίας γράφει για το νόμο 4387/2016 που ψήφισε τον περασμένο Μάη: «Η μεταρρύθμιση καθιερώνει κανόνες ισονομίας για όλους, που θεραπεύουν τη γενεσιουργό αιτία των ελλειμμάτων των Ταμείων. Για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1.000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προηγούμενο (εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ δηλώνουν σήμερα το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών).

Για παράδειγμα, για μέσο εργασιακό εισόδημα ίσο με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ το μήνα) το νέο σύστημα για ασφαλισμένο με είκοσι έτη ασφάλισης δίνει κύρια σύνταξη 477 ευρώ (82,2% αναπλήρωση εισοδήματος, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη) έναντι 449 ευρώ του νόμου 3863/2010 (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη)».
 
Πρόκληση τα περί «ισονομίας»