Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Αγωνιστικό δεκαήμερο σε όλη τη χώρα για την Υγεία
 
Παναττικό συλλαλητήριο στις 23 Νοέμβρη


Δεκαήμερο κινητοποιήσεων για την Υγεία διοργανώνουν σε όλη τη χώρα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
  και καλούν τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη ζωή. Για τις 23 Νοέμβρη ορίστηκε παναττικό συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας).

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) οργάνωσε στην Αθήνα σύσκεψη με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων συνταξιούχων. Αντίστοιχα, την προηγούμενη βδομάδα οργανώθηκαν περιφερειακές συσκέψεις σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Ηπειρο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, μεταξύ άλλων, σημειώνουν:

«Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού. Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις κι ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή».

Οπως επισημαίνουν, μάλιστα, τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, τη συρρίκνωση των μονάδων Υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ.

Τονίζουν, δε, πως «η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της Περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο "όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει". (...) Καταγγέλλουμε αυτήν την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της».

Με τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε όλη τη χώρα στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

-- Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

-- Αμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

-- Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου