Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Αν ψάξει κανείς για τσίπα στην κυβέρνηση, θα δυσκολευτεί πολύ να τη βρει.


Θράσος




«Ηταν πολιτική μας απόφαση η επιστροφή των παράνομων εισφορών στους συνταξιούχους..!». Τον ισχυρισμό αυτό εκτόξευσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, ζητώντας και τα εύσημα για λογαριασμό της κυβέρνησης, επειδή έκανε το αυτονόητο. 
Να επιστρέψει δηλαδή ο ΕΦΚΑ τα ποσά που είχε παράνομα παρακρατήσει από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, αφού οι εισφορές για την Υγεία δεν γίνονταν στα πραγματικά καταβαλλόμενα ποσά των (πετσοκομμένων) συντάξεων, αλλά στα αρχικά ποσά, πριν επιβληθούν οι μεγάλες μειώσεις, μετά το 2012. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατήρησε σε ισχύ όλες τις περικοπές στις συντάξεις και επέβαλε νέες, απαιτεί με θράσος να της αναγνωριστεί ότι ασκεί τάχα πολιτική υπέρ των συνταξιούχων, επειδή κάτω από την πίεση των συνταξιουχικών αγώνων και το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα καταδικαστική απόφαση από προσφυγές (υπάρχει ήδη σχετική γνωμοδότηση από τον Συνήγορο του Πολίτη) σπεύδει να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα. 
Αν ψάξει κανείς για τσίπα στην κυβέρνηση, θα δυσκολευτεί πολύ να τη βρει. Με τον ίδιο τρόπο που βαφτίζουν «κοινωνική πολιτική» τα «μερίσματα» και τα άλλα μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, παρουσιάζουν ως «πολιτική απόφαση» την αποκατάσταση μιας καραμπινάτης παρανομίας σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων, η οποία μάλιστα καθόλου δεν αντιστρέφει τις οδυνηρές συνέπειες που έχει η αντιασφαλιστική πολιτική στο σύνολο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με τους νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου