Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Αντικίνητρο για το Δημογραφικό τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι (VIDEO)






Στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το Δημογραφικό, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, Δήμος Κουμπούρης, που τόνισε πως οι αιτίες του Δημογραφικού για τη χώρα μας και για τις άλλες χώρες είναι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές. 

«Όταν εμείς πληρώσαμε τις συντάξεις μας, για την υγεία μας και τις κοινωνικές παροχές που έπρεπε να έχουμε και όλα αυτά είναι πληρωμένα από το μόχθο και τον αγώνα μιας ζωής και έρχονται και μας αφαιρούνται και η ζωή μας κυριολεκτικά σήμερα εκμηδενίζεται και ρίχνεται στον Καιάδα, αυτά έχουν μεγάλη επίπτωση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια που βιώνει όλα τα άλλα προβλήματα» σημείωσε. 


Χαρακτήρισε ως προνοιακά επιδόματα τις συντάξεις και αναφερόμενος για το κοινωνικό μέρισμα, είπε πως μας παίρνουν το καρβέλι και μας πετάνε ορισμένα ψίχουλα. Αυτό γίνεται για να κουκουλωθεί ότι σε λίγο διάστημα θα έχουμε την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την αφαίρεση από την προσωπική διαφορά, από τη φορολογία, πληρώνουμε περισσότερο για τα φάρμακα και τα νοσοκομεία που συρρικνώνονται. Η κατάσταση του συνταξιούχου χειροτερεύει και αυτό έχει τεράστια επίπτωση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια.  

Αναρωτήθηκε αν η ανεργία, η υποαπασχόληση, τα δουλοκτητικά ωράρια, η απλήρωτη εργασία, οι υπερωρίες που δεν πληρώνονται, η κατάργηση των ΣΣΕ είναι κίνητρα για τον εργαζόμενο ή αντικίνητρα για το Δημογραφικό. Έφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις απολύσεις εγκύων κάτι που στις χώρες του σοσιαλισμού δεν γινόταν.  

Όλα αυτά, είπε, «είναι προβλήματα που έχουν σχέση με τη ζωή των ανθρώπων σε μία κοινωνία που υπολογίζει πρώτα από όλα όχι τον άνθρωπο και την προοπτική του, αλλά το κέρδος και την εκμετάλλευση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου