Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Θερμαϊκού: Σκέψεις και συμπεράσματα για τον «απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου»

 


Την Τρίτη 7 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, η παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2016. Στην συνεδρίαση παρέστη και παρενέβη  ως ομιλητής εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων του Δήμου μας.
Είναι γεγονός βέβαια ότι η πεντάωρη σχεδόν διαδικασία, με το Δήμαρχο να μονοπωλεί το ...μικρόφωνο, τόσο κατά την κύρια ομιλία του, όσο και με την εμμονή του να απαντά ξεχωριστά σε κάθε ομιλούντα και μάλιστα με κλειστό χρονόμετρο, δημιούργησε μια δύσκολη κατάσταση για τους παρευρισκόμενους δημότες, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη αποχωρήσει, ενώ η κόπωση ήταν εμφανής σε όσους είχαν ο κουράγιο να μείνουν μέχρι το τέλος. Έτσι η ομιλία έγινε σε περίληψη του αρχικού κειμένου, το οποίο κατατέθηκε και σε έντυπη μορφή στο προεδρείο.

Στην ομιλία, εκείνο που επισημάνθηκε, είναι το ολοφάνερο γεγονός ότι η όλη δράση της Δημοτικής Αρχής, παρά τις κορώνες περί του αντιθέτου, διεξάγεται μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του Λαού του Θερμαϊκού, της λαϊκής οικογένειας, των άνεργων, των συνταξιούχων, των νέων, των εργαζόμενων με τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Ότι οι Δήμοι έχουν μεταλλαχτεί σε τοπικές υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης που δέχονται και εκτελούν αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και, τέλος, ότι για το λαό του Θερμαϊκού δεν απομένουν πολλές εναλλακτικές. Μένει ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, με οποιοδήποτε τρόπο και αν εκφράζονται, ακόμα και στα ειδικά ζητήματα με τα οποία ασχολείται η τοπική διοίκηση.