Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Αντικίνητρο για το Δημογραφικό τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι (VIDEO)






Στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το Δημογραφικό, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, Δήμος Κουμπούρης, που τόνισε πως οι αιτίες του Δημογραφικού για τη χώρα μας και για τις άλλες χώρες είναι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές. 

«Όταν εμείς πληρώσαμε τις συντάξεις μας, για την υγεία μας και τις κοινωνικές παροχές που έπρεπε να έχουμε και όλα αυτά είναι πληρωμένα από το μόχθο και τον αγώνα μιας ζωής και έρχονται και μας αφαιρούνται και η ζωή μας κυριολεκτικά σήμερα εκμηδενίζεται και ρίχνεται στον Καιάδα, αυτά έχουν μεγάλη επίπτωση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια που βιώνει όλα τα άλλα προβλήματα» σημείωσε. 

Αν ψάξει κανείς για τσίπα στην κυβέρνηση, θα δυσκολευτεί πολύ να τη βρει.


Θράσος




«Ηταν πολιτική μας απόφαση η επιστροφή των παράνομων εισφορών στους συνταξιούχους..!». Τον ισχυρισμό αυτό εκτόξευσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, ζητώντας και τα εύσημα για λογαριασμό της κυβέρνησης, επειδή έκανε το αυτονόητο. 
Να επιστρέψει δηλαδή ο ΕΦΚΑ τα ποσά που είχε παράνομα παρακρατήσει από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, αφού οι εισφορές για την Υγεία δεν γίνονταν στα πραγματικά καταβαλλόμενα ποσά των (πετσοκομμένων) συντάξεων, αλλά στα αρχικά ποσά, πριν επιβληθούν οι μεγάλες μειώσεις, μετά το 2012. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατήρησε σε ισχύ όλες τις περικοπές στις συντάξεις και επέβαλε νέες, απαιτεί με θράσος να της αναγνωριστεί ότι ασκεί τάχα πολιτική υπέρ των συνταξιούχων, επειδή κάτω από την πίεση των συνταξιουχικών αγώνων και το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα καταδικαστική απόφαση από προσφυγές (υπάρχει ήδη σχετική γνωμοδότηση από τον Συνήγορο του Πολίτη) σπεύδει να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα. 
Αν ψάξει κανείς για τσίπα στην κυβέρνηση, θα δυσκολευτεί πολύ να τη βρει. Με τον ίδιο τρόπο που βαφτίζουν «κοινωνική πολιτική» τα «μερίσματα» και τα άλλα μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, παρουσιάζουν ως «πολιτική απόφαση» την αποκατάσταση μιας καραμπινάτης παρανομίας σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων, η οποία μάλιστα καθόλου δεν αντιστρέφει τις οδυνηρές συνέπειες που έχει η αντιασφαλιστική πολιτική στο σύνολο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με τους νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΛΑΡΙΣΑ Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΕΔΥ από τις συνταξιουχικές οργανώσεις



Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΕΔΥ Λάρισας έκαναν σήμερα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού.
Αντιπροσωπεία των ΔΣ των Συνταξιουχικών Σωματείων συναντήθηκαν με το διευθυντή του ΠΕΔΥ Ευάγγελο Γραντζή,  για να του παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα σημείωσαν ότι η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, «θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.»