Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Θέλουν τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στο «αναπτυξιακό σχέδιο» του κεφαλαίου


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ»

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και εργοδοτικές Ενώσεις συνυπογράφουν «Κοινή Δήλωση» για την ανάπτυξη, στο πλαίσιο της ΟΚΕ



Από τη χτεσινή φιέστα των «κοινωνικών εταίρων»
Eurokinissi
Από τη χτεσινή φιέστα των «κοινωνικών εταίρων»
Το στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου για τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του, όπως και την προσπάθεια να στρατευτούν οι εργαζόμενοι πίσω από αυτό το σχέδιο, που προϋποθέτει την ολομέτωπη γενίκευση της επίθεσης σε βάρος τους, αποτυπώνει η «Κοινή Δήλωση για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο», που παρουσιάστηκε χτες σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ).
Την «κοινή δήλωση» συνυπογράφουν οι «κοινωνικοί εταίροι» που συναπαρτίζουν την ΟΚΕ, δηλαδή οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.). Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος και παρέλαβε την «Κοινή Δήλωση», εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους επιβεβαίωσαν την ταύτισή τους στην προώθηση της αντεργατικής στρατηγικής του κεφαλαίου.

Σηματοδοτώντας την «ανανέωση» της προσπάθειας να καταστήσουν τους εργαζόμενους και το λαό ενεργούς υποστηρικτές της πολιτικής που τους τσακίζει, οι λέξεις «εθνική συνεννόηση» και «κοινωνική συναίνεση» κλήθηκαν σε όλες τις πτώσεις, από όλους τους «κοινωνικούς εταίρους».